Αρχική Με γνώση και ευαισθησία κοντά στο δημότη  Αρχική
decoration decoration decoration
Γραφείο

Γραφείο: Μενελάου 121 και Έκτορος 105, 13122 Ίλιον

Τηλ. 2102634935

Φαξ. 2102634884

Δείτε τον χάρτη

decoration decoration
decoration decoration decoration
Ψηφοφορία
Είστε ικανοποιημένοι από την διοίκηση του δήμου;
Πάρα πολύ
25%
Πολύ
10%
Λίγο
45%
Καθόλου
20%
Σύνολο ψήφων: 1000
decoration decoration
decoration decoration decoration
Καιρός

ΙΛΙΟΝ

Λίγα σύννεφα
  • Λίγα σύννεφα
  • Θερμοκρασία: 29 °C
  • Άνεμος: Μεταβλητή από Β (360°) σε ΑΒΑ (70°), 2 Μποφόρ
  • Ατμοσφαιρική πίεση: 758 mmHg
  • Σχετ. υγρασία: 43 %
  • Ορατότητα: 10 χλμ
  • Ανατολή ηλίου: 06:40
  • Δύση ηλίου: 20:17
Αναφέρθηκε στις:
Παρ, 17/08/2018 - 18:50
decoration decoration
decoration decoration decoration
Ο Αχιλλέας Πετράς στο facebook
decoration decoration
decoration decoration decoration
Επαγγελματική Δραστηριότητα

decoration decoration

Συνελήφθη ο δασάρχης Λαυρίου για εκβίαση και δωροδοκία μετά από καταγγελία του Αχιλλέα Πετρά

decoration decoration decoration
Συνελήφθη ο δασάρχης Λαυρίου για εκβίαση και δωροδοκία μετά από καταγγελία του Αχιλλέα Πετρά
Υποβλήθηκε από apetras Τετάρτη, 16 Ιούνιος, 2010 - 19:30

11-06-2010

Κατηγορούμενοι για χρηματισμό, ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Λαυρίου και 3 άλλοι στο Ρέθυμνο

Του Γιάννη Σουλιώτη

Στο φως ήρθε χθες η δράση επίορκων κρατικών λειτουργών σε Αττική και Ρέθυμνο.

Στη μία περίπτωση συνελήφθη για χρηματισμό ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Λαυρίου, ο οποίος εισέπραξε 1.000 ευρώ προκειμένου να χορηγήσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού τεσσάρων οικοπέδων στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Ο τελευταίος, συνταξιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ, ζητούσε από το 2006 τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση των τεσσάρων οικοπέδων που κατείχε σε Δασκαλιό και Διόνυσο Κερατέας.

Τα οικόπεδα βρίσκονται εκτός σχεδίου, μη άρτια ή οικοδομήσιμα.

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Αχιλλέας Πετράς υποστήριξε ότι «τόσο ο νυν όσο και οι προηγούμενοι δασάρχες καθυστερούσαν σκόπιμα τη διαδικασία προκειμένου να με υποχρεώσουν να τους λαδώσω». Ο ίδιος σημειώνει ότι στο διάστημα των τεσσάρων ετών που περίμενε να διεκπεραιωθεί το αίτημά του, από τον φάκελο που είχε ήδη από το 2006 υποβάλει στο δασαρχείο αφαιρούνταν μυστηριωδώς άλλοτε τοπογραφικά σχέδια και άλλοτε έγγραφα των συμβολαιογράφων προκειμένου να παρουσιάζονται συνεχώς προσκόμματα και να παραμένει «όμηρος» των διεφθαρμένων υπαλλήλων του Δασαρχείου.

Πριν συλληφθεί, ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Λαυρίου σε συνομιλίες που είχε με τον καταγγέλλοντα ισχυριζόταν ότι το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ απαιτούσε, όχι ο ίδιος, αλλά ο αναπληρωτής δασάρχης.

Τον τελευταίο, καταγγελίες τοπικών φορέων και συλλόγων εμπλέκουν σε αμφιλεγόμενες υποθέσεις αποχαρακτηρισμών δασικών εκτάσεων, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές. Σύμφωνα με τον κ. Πετρά, οι αρχικές απαιτήσεις του δασάρχη ανέρχονταν στις 5.000 ευρώ, έπεσαν όμως έπειτα από διαπραγματεύσεις στα 1.000 ευρώ.

Ο κ. Πετράς μετέβη την Τετάρτη στην υπηρεσία συνοδεία γυναίκας αστυνομικού της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που παρίστανε την κόρη του. Ο δασάρχης παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθη. Μέρος των χρημάτων βρέθηκαν στην κατοχή του και τα υπόλοιπα κρυμμένα στις τουαλέτες του δασαρχείου.

Ο συλληφθείς κατά το παρελθόν έχει διατελέσει προϊστάμενος της αντίστοιχης υπηρεσίας Πεντέλης και Αιγάλεω

Καθημερινή

Συνελήφθη ο δασάρχης Λαυρίου για εκβίαση και δωροδοκία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Το τελευταίο ραντεβού με τον δασάρχη Λαυρίου ήταν και το πιο καθοριστικό για τον συνταξιούχο μεσίτη από το Ίλιον, ο οποίος προσπαθούσε να χαρακτηρίσει με νομότυπες διαδικασίες και χωρίς να παρακαλέσει κανέναν, ως αγροτεμάχια, δύο εκτάσεις στο Διόνυσο και το Δασκαλιό, τις οποίες μετά τον χαρακτηρισμό θα πουλούσε. Σκόνταφτε, όμως, από το 2006 στα «ναι μεν» και στα «αλλά» των αρμοδίων του Δασαρχείου, οι οποίοι, προφανώς, δεν του έδιναν να καταλάβει τι ακριβώς ήθελαν.

Το διαπίστωσε την Τετάρτη το μεσημέρι, όταν χέρι με χέρι έδωσε 1.000 ευρώ, τα οποία φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να είχε ζητήσει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Χρήστος Μπαζάκης, για να απεγκλωβίσει το φάκελό του από το ογκώδες χαρτομάνι. Για κακή τύχη, όμως, του Μπαζάκη, παρών στο ραντεβού και μάρτυρας στο αίτημα για λάδωμα, «θέλω τόσα για να σου κάνω τη δουλειά», με τον συνταξιούχο ήταν και ένας «φίλος» του. Αστυνομικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ο οποίος την ώρα της δωροδοκίας πέρασε χειροπέδες στον δασάρχη, βρήκε πάνω του 300 ευρώ και άλλα 700 στην τουαλέτα του Δασαρχείου, όπως είχε υποδείξει ο συλληφθείς.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος υπηρετούσε πριν στο Αιγάλεω, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της εκβίασης και της δωροδοκίας.

Μιλώντας στη zougla.gr o καταγγέλλων, Αχιλλέας Πέτρας, τόνισε ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στην «Κακιά Σκάλα» της διαφθοράς, ο ίδιος έκανε ό,τι θα έπρεπε να κάνει κάθε νομοταγής πολίτης που σέβεται τον εαυτό του. Κατήγγειλε αυτόν που του ζήτησε λάδωμα για να διεκπεραιώσει ένα αίτημά του. «Οι πολιτικοί ακούγεται ότι χρηματίζονται. Οι δημοσιογράφοι ότι τα παίρνουν. Πού θα έβρισκα το δίκιο μου; Ο δασάρχης και ο νυν και ο προηγούμενος, δεν προωθούσαν τον φάκελό μου για να πάρω την έγκριση να πουλήσω τα αγροτεμάχια. Δεν ζητούσα παράνομο αποχαρακτηρισμό αλλά ό,τι προέβλεπε ο νόμος. Στην αρχή μου έλεγαν ότι λείπει ένα χαρτί, μετά ότι λείπει ένα άλλο. Απελπίστηκα. Μέχρι που κατάλαβα ότι ζητούσαν χρήματα», μας είπε ο κ. Πέτρας. «Την προηγούμενη Δευτέρα έβαλα ένα φίλο μου και τον πήρε τηλέφωνο. Του ζήτησε πέντε χιλιάδες ευρώ. Μετά τέσσερα, μετά τρία. Είπα στον φίλο μου να μην ασχολείται και του είπα να αφήσει την υπόθεση. Ανέλαβα εγώ τη δουλειά και η υπόθεση έκλεισε», κατέληξε ο καταγγέλλων Αχιλλέας Πέτρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Δασαρχείο Λαυρίου είναι μια από τις δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται, από πλευράς υποψιών διαφθοράς, στο «κόκκινο» του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 1999, δεν ετηρείτο βιβλίο και οι νόμιμες με τις παράνομες αιτήσεις αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων πελαγοδρομούσαν ανάμεσα στο σκοτάδι και στο πλήρες καθεστώς αδιαφάνειας.

Στον εισαγγελέα προϊστάμενος της δασικής υπηρεσίας για δωροδοκία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη χθες προϊστάμενος Δασικής Υπηρεσίας της Αττικής, ο οποίος ζήτησε 1.000 ευρώ από έναν άνδρα, προκειμένου να του παραχωρήσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων που ο ίδιος κατείχε.

Ο προϊστάμενος- εκβιαστής οναμάζεται Χρήστος Μπαζάκης και είναι είναι δασάρχης Λαυρίου.

Ο Δασάρχης είχε δώσει ραντεβού με τον... πελάτη του χθες, κατά τις μεσημβρινές ώρες στην έδρα της υπηρεσίας, ωστόσο ο ίδιος μετέβη εκεί με αστυνομικό, ο οποίος παρακολούθησε την δοσοληψία. Λίγο μετά το περιστατικό, ο αστυνομικός εισέβαλε στο κτίριο της υπηρεσίας και συνέλαβε τον προιστάμενο, εις βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για δωροδοκία και εκβίαση.

Πηγή:"http://www.zougla.gr

Συνελήφθη για δωροδοκία ο προϊστάμενος Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου

Ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, κατηγορούμενος για δωροδοκία και εκβίαση. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, τη Δευτέρα, στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ιδιώτης κατήγγειλε ότι ο δασάρχης Λαυρίου τού ζήτησε 1.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγήσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων, που του ανήκουν. Τα χρήματα προσημειώθηκαν και χθες ο καταγγέλλων παρέδωσε το ποσό, συνοδευόμενος από αστυνομικό, στον δασάρχη, στο γραφείο του στη δασική υπηρεσία Λαυρίου. Αμέσως μετά, ο ανώτατος υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας συνελήφθη και κατά τη σωματική έρευνα, που του έγινε, βρέθηκαν πάνω του 300 ευρώ. Τα υπόλοιπα 700 είχε κρύψει επιμελώς στις τουαλέτες του Δασαρχείου, όπου βρέθηκαν ύστερα από υπόδειξη του συλληφθέντα.

Ο δασάρχης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Λαύριο: Σύλληψη δασάρχη για δωροδοκία

Ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου συνελήφθη για δωροδοκία την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ζήτησε 1.000 ευρώ από πολίτη, προκειμένου να του δώσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία την Δευτέρα και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με αυτή, συμβούλεψαν τον πολίτη να προσποιηθεί ότι δέχονταν να καταβάλει τα χρήματα. Εν συνεχεία επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Δασικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συναντηθούν για του δώσει τα χρήματα που του είχε ζητήσει και να «τελειώσει η δουλειά». Το ραντεβού κλείστηκε στο γραφείο του δασάρχη και όταν το μεσημέρι της Τετάρτης παρέλαβε τα 1.000 ευρώ, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του δασάρχη βρέθηκαν 300 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 700 βρέθηκαν κρυμμένα στις τουαλέτες του δασαρχείου, ύστερα από υπόδειξη του συλληφθέντα.

Σε βάρος του συντάχθηκε δικογραφία για δωροδοκία και εκβίαση. Η υπόθεση θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Ημερησία

Ηθελαν … λάδωμα στο Δασαρχείο Λαυρίου

Δύο κρούσματα χρηματισμού δημοσίων λειτουργών  έρχονται στο φως στο Δασαρχείο Λαυρίου συγκεκριμένα,  και στη Νομαρχία Ρεθύμνου.

Η πρώτη υπόθεση έχει πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της δασικής υπηρεσίας Λαυρίου, ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, έπειτα από καταγγελία σε βάρος του για δωροδοκία και εκβίαση.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα  ιδιοκτήτης οικοπέδου κατήγγειλε σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο συλληφθείς του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ,  προκειμένου να του χορηγήσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του. Το θύμα μετά την καταγγελία έκλεισε δύο ημέρες αργότερα ραντεβού με τον διεφθαρμένο υπάλληλο προκειμένου να του παραδώσει το ποσό που απαιτούσε.

Χθες το μεσημέρι και συνοδευόμενος από αστυνομικό της Ασφάλειας μετέβη στο γραφείο του έχοντας πάνω του προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ τα μαρκαρισμένα ευρώ είχαν αλλάξει χέρια, ο αστυνομικός που είχε στήσει καρτέρι όρμησε πάνω του και του πέρασε χειροπέδες. Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε στον κατηγορούμενο βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των χρημάτων που ανέρχεται στα 700 ευρώ βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στις τουαλέτες του δασαρχείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: www.protothema.gr

Πρώτο Θέμα

Προϊστάμενος Δασικής Υπηρεσίας συνελήφθη για δωροδοκία και εκβίαση Ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος για δωροδοκία και εκβίαση.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ιδιώτης κατήγγειλε ότι ο δασάρχης Λαυρίου τού ζήτησε 1.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγήσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων, που του ανήκουν.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν και χθες ο καταγγέλλων παρέδωσε το ποσό, συνοδευόμενος από αστυνομικό, στον δασάρχη, στο γραφείο του στη δασική υπηρεσία Λαυρίου. Αμέσως μετά, ο υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας συνελήφθη και κατά τη σωματική έρευνα, που του έγινε, βρέθηκαν πάνω του 300 ευρώ. Τα υπόλοιπα 700 είχε κρύψει επιμελώς στις τουαλέτες του Δασαρχείου, όπου βρέθηκαν ύστερα από υπόδειξη του συλληφθέντα.

Ο δασάρχης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη δασάρχης για δωροδοκία

Με την κατηγορία της δωροδοκίας συνελήφθη την Τετάρτη ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου. Όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ζήτησε 1.000 ευρώ από πολίτη, προκειμένου να του δώσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία την Δευτέρα και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με αυτή, συμβούλεψαν τον πολίτη να προσποιηθεί ότι δέχονταν να καταβάλει τα χρήματα. Εν συνεχεία επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Δασικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συναντηθούν για του δώσει τα χρήματα που του είχε ζητήσει και να «τελειώσει η δουλειά». Το ραντεβού κλείστηκε στο γραφείο του δασάρχη και όταν το μεσημέρι της Τετάρτης παρέλαβε τα 1.000 ευρώ, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του δασάρχη βρέθηκαν 300 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 700 βρέθηκαν κρυμμένα στις τουαλέτες του δασαρχείου, ύστερα από υπόδειξη του συλληφθέντα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για δωροδοκία και εκβίαση και σήμερα οδηγήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και εκβίασης

Συγκεκριμένα, ο ανώτερος δασικός υπάλληλος κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε από πολίτη το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγήσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων της ιδιοκτησίας του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι βεβαιώσεις που επρόκειτο να χορηγήσει ο δασάρχης ήταν καθ’ όλα νόμιμες. Το ποσό που ζητούσε αποτελούσε το «γρηγορόσημο», προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία. Ο πολίτης κατήγγειλε την απαίτηση του δασικού υπαλλήλου στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα χρήματα που επρόκειτο να δώσει προσημειώθηκαν. Μάλιστα όταν πήγε να τα παραδώσει, τον συνόδευσε στη Δασική Υπηρεσία αστυνομικός της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ακολούθως έγινε σωματική έρευνα στον προϊστάμενο της Δασικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω του 300 ευρώ από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τα υπόλοιπα 700 βρέθηκαν κρυμμένα στις τουαλέτες του δασαρχείου, ύστερα από υπόδειξη του κατηγορουμένου.

Ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα δεν τα είχε ζητήσει και ότι αποτελούσαν «δώρο» του πολίτη προς αυτόν για την εξυπηρέτηση. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο ανώτερος δασικός υπάλληλος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

Πηγή: www.ethnos.gr  Έθνος


decoration decoration
decoration decoration decoration
Είσοδος
decoration decoration
decoration decoration decoration
Επερχόμενα Γεγονότα
  • Δεν υπάρχουν επερχόμενα γεγονότα
decoration decoration
decoration decoration decoration
Πρόσφατα σχόλια
decoration decoration